Οι γάτες μπορεί να είναι χαριτωμένες, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Μπορούν να γδάρουν τα έπιπλα και να προκαλέσουν άλλα ατυχήματα που θα κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει όλο και λιγότερο στιλάτο.

Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τι πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε ύφασμα για αυτήν την ειδική κατάσταση.

 

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ;

Ναι, οι γάτες έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα έπιπλά σας με τα νύχια τους. Ως φυσικοί «γδαρτήρες», οι γάτες συχνά προτιμούν τα έπιπλα ως μέσο για να μπλέξουν μέσα τα νύχια τους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες γρατζουνιές και ακόμη και σε ξέφτισμα του υφάσματος.

 

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΔΑΡΣΙΣΜΑ;

Οι γάτες φαίνεται ότι εν τέλει έχουν κάποιες προτιμήσεις όσον αφορά τις επιφάνειες για γδάρσιμο. Είναι πιο πιθανό να επιλέξουν αντικείμενα με ποικιλομορφία όσον αφορά την υφή και κατακόρυφη σταθερότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα έπιπλα με ραβδωτή υφή ή μια πιο στιβαρή κατασκευή είναι ακόμα πιο ελκυστικά για τις γάτες.

 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Η αγορά ενός υφάσματος υψηλής απόδοσης για τα έπιπλά είναι μια έξυπνη επιλογή για κάθε ιδιοκτήτη γάτας. Οι γάτες, από τη φύση τους, μπορεί να είναι αρκετά σκανταλιάρικες και έχουν την ικανότητα να δημιουργούν προβλήματα από το πουθενά.

Γιατί να αναζητήσετε ένα ύφασμα υψηλής απόδοσης;

Τα υφάσματα επίπλωσης υψηλής απόδοσης έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι πιο ανθεκτικά στους λεκέδες, καθιστώντας τα ιδανικά για σπίτια με γάτες. Προσφέρουν ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας, δίνοντάς σας μία αίσθηση ηρεμίας, γνωρίζοντας ότι τα έπιπλά σας μπορούν να αντέξουν τη φθορά.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑ ΕΠΙΛΩΣΗΣ

Τα τρία παρακάτω πιστοποιητικά υφασμάτων είναι αυτά που χρειάζεστε ώστε ένα ύφασμα να θεωρείται ανθεκτικό για χρήση σε σπίτι με γάτες.

Tensile strength (ISO 13934-1) και Tearing strength (ISO 13937-3). Η δοκιμή ιδιοτήτων εφελκυσμού υφάσματος (Tensile strength) μετρά τη δύναμη που απαιτείται για να σπάσει ένα κομμάτι ύφασμα και δείχνει πόσο ισχυρό είναι σε σύγκριση με άλλα υφάσματα του είδους του. Εάν ένα ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ίνες που απλώνονται εύκολα, θα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει φθορά μετά από επαναλαμβανόμενη χρήση. Η δοκιμή αντοχής σε εφελκυσμό μετρά την αντοχή του υφάσματος και το ποσοστό επιμήκυνσης μέχρι τη ρήξη (κυρίως για υφάσματα ταπετσαρίας). Η δοκιμή αντοχής σε σχίσιμο (Tearing strength) μετρά την ποσότητα δύναμης που απαιτείται για να σκιστεί το ύφασμα (κυρίως για υφάσματα ταπετσαρίας).

Seam slippage (ISO 13936-2). Η δοκιμή ολίσθησης ραφής (Seam slippage) μετρά την κίνηση του υφάσματος στη ραφή (κυρίως για υφάσματα ταπετσαρίας). Η ολίσθηση ραφής είναι ο διαχωρισμός ή το τράβηγμα των νημάτων σε ένα ύφασμα συνήθως κατά μήκος μιας ραμμένης ραφής ή ένωσης. Η ολίσθηση της ραφής εμφανίζεται συνήθως σε ενώσεις που υπόκεινται σε μεγάλο φορτίο και πίεση, όπως μαξιλάρια καθισμάτων και υποβραχιόνια. Ορισμένα στυλ επίπλων δίνουν μεγαλύτερη πίεση στις ραφές του υφάσματος, όπως καρέκλες μπανιέρας και έπιπλα με σταθερή πλάτη ή μαξιλάρια καθίσματος.

Dimensional stability in fabrics (ISO 3759:2011) Η σταθερότητα σε κάθε διάσταση (Dimensional stability) αναφέρεται στο πόσο σταθερό είναι ένα κομμάτι υφάσματος με την πάροδο του χρόνου. Εάν συρρικνωθεί ή τεντωθεί, χαλώντας το σχήμα του εύκολα, δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η δοκιμή είναι σημαντική όταν επιλέγετε υφάσματα ταπετσαρίας για το σπίτι σας. Θέλετε κάτι που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου χωρίς να απομακρυνθεί από το αρχικό του σχήμα και μέγεθος. Εάν τεντώσετε το ύφασμα από τη φυσική του κατάσταση, τότε θα επιστρέψει στο αρχικό του μέγεθος μετά την απελευθέρωσή του - αυτή η ιδιότητα είναι αυτό που ονομάζουμε «αντοχή».

 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ FIBREGUARD ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΑΤΩΝ;

Τα υφάσματα FibreGuard είναι ειδικά σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων. Είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας που δεν είναι μόνο απαλά στην αφή - και παραμένουν έτσι - αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά.

Είναι πλεγμένα με την ειδική Stain Free τεχνολογία που τα καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικά στους λεκέδες, διασφαλίζοντας ότι τυχόν διαρροές ή ατυχήματα καθαρίζονται πανεύκολα.

Τέλος, τι γίνεται σχετικά με τα πιστοποιητικά που αναφέραμε παραπάνω; Τα υφάσματα FibreGuard τα πέρασαν όλα. Μάθετε περισσότερα εδώ >

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν η γάτα σας προσπαθήσει να παίξει όλη μέρα πάνω στα έπιπλά σας, αυτά θα παραμείνουν αλώβητα.