cms

cms

cms

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ FIBREGUARD ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας είναι ένα τεράστιο, πολυεπίπεδο θέμα και δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, τα οποία μάλιστα προβλέπεται να αυξηθούν.

Οργανισμοί και ιδιώτες σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας μας αναζητούν συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να κάνουν για να επιτύχουν βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Στη FibreGuard εστιάζουμε πρώτα στις πρακτικές της βιωσιμότητας. Αναρωτηθήκαμε:

Ποιες μετρήσεις βιωσιμότητας μπορούμε να ελέγξουμε άμεσα;

• Τα χιλιόμετρα που διένυσαν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και οι εργαζόμενοι.

• Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συσκευασιών μας.

• Η βιωσιμότητα των προμηθευτών μας.

• Ψηφιακός δειγματισμός υφασμάτων και μείωση των κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων.

• Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συνολικών εργασιών παραγωγής και αποστολής των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μας.

Η μέτρηση αυτών των δεδομένων και ο επανασχεδιασμός των λειτουργιών μας, μετέτρεψαν αυτές τις μετρήσεις στους δικούς μας προσωπικούς, φιλόδοξους στόχους. Ξέραμε τι και με ποιο τρόπο έπρεπε να βελτιώσουμε.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΚΕΙ

Το να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσουμε είναι απλώς η αρχή.

Η κλωστοϋφαντουργία χρειάζεται περισσότερα από τις παραπάνω δράσεις εάν θέλουμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές που θα έχουν αντίκτυπο. Ήταν αυτή η καθοριστική στιγμή που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μια σχέση συνεργασίας με την Futureproofed και την ομάδα των ειδικών τους.

Υπό την καθοδήγησή τους, διαμορφώνουμε στρατηγικά το εταιρικό όραμα της FibreGuard και εξελίσσουμε τις δράσεις μας για την αειφορία σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη FibreGuard;

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή Παγκόσμιοι Στόχοι, είναι μια συλλογή 17 αλληλένδετων παγκόσμιων στόχων που έχουν σχεδιαστεί για να αποτελέσουν ένα «σχέδιο για την επίτευξη ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους». Οι στόχοι της FibreGuard έχουν επικεντρωθεί σε 5 βασικούς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που βρίσκονται στις βασικές σφαίρες επιρροής μας:

SDG 8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη

SDG 12: Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση

SDG 13: Ανάληψη δράσης για το κλίμα

SDG 16: Ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μας

SDG 17: Συνεργασίες

SDG8: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ουσιαστικά, είμαστε μια επιχείρηση που πιστεύει στον εμπλουτισμό των ανθρώπων μας και του πλανήτη στον οποίο ζούμε και η κατανόηση του αντίκτυπού μας είναι το κλειδί για τη στρατηγική μας σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Μάθετε περισσότερα

SDG 12: ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟΪΟΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Η ανάπτυξη της ψηφιακής μας προσφοράς μέσω της Twinbru είναι μία από τις βασικές οδηγίες μας για βιώσιμη καινοτομία. Ολόκληρη η διαδικασία δειγματοληψίας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων έχει τη δυνατότητα να αντικατασταθεί εν μέρει από ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και θα βελτιώσουν την οικονομική ροή για την κλωστοϋφαντουργία.

Διευρύνετε τους ορίζοντες της φαντασίας σας με το Twinbru.

SDG 13: ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Για να κατανοήσετε ποια βήματα βελτίωσης της βιωσιμότητας πρέπει να κάνετε, πρέπει πρώτα να εξακριβώσετε τον αντίκτυπο που έχετε ήδη. Θέλουμε να μοιραστούμε το συνεχές μας ταξίδι αειφορίας, τα μαθήματα που έχουμε μάθει (και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε), να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο των προϊόντων μας και σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδό μας στο ESG.

SDG 16: ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Κατανοούμε το ρόλο που παίζει η νομοθεσία και η πιστοποίηση όταν εξετάζουμε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και την παραγωγή τους. Τα οικολογικά μας πρότυπα είναι κρίσιμα για την υπόσχεση που δίνουν οι προμηθευτές μας σε εμάς και την υπόσχεση που επεκτείνουμε στη συνέχεια στους πελάτες μας. Εξερευνήστε τις προσπάθειές μας για ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια μέσω της οικολογικής πιστοποίησης.

Εξερευνήστε τα οικολογικά μας πρότυπα.

SDG 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η πιο σημαντική πτυχή κάθε ταξιδιού αειφορίας είναι αυτή της εταιρικής σχέσης. Συνυφασμένες στην ιστορία μας με πιο βιώσιμες πρακτικές είναι οι ιστορίες των σχέσεων και το πώς είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Είμαστε όλοι μαζί με μια κοινή ευθύνη να προστατεύσουμε το κλίμα μας.

Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies.