Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε ότι πολλές από τις νέες μας συλλογές διαθέτουν stain free υφάσματα που περιέχουν πολυεστέρα πιστοποιημένο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρότυπο Ανακύκλωσης.

Τι είναι όμως το GRS ακριβώς;

 

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Το Παγκόσμιο Πρότυπο Ανακύκλωσης (GRS) ορίζει ότι ένα προϊόν πρέπει να έχει 20% ανακυκλωμένο περιεχόμενο για να μπορεί να πιστοποιηθεί ως εργαλείο business-to-business. Εάν μια εταιρία θέλει να καταχωρίσει το GRS στην ταμπέλα που απευθύνεται στον καταναλωτή, το προϊόν πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Αυτός είναι ένας διαφανής τρόπος να αποδείξουμε στους πελάτες μας ότι τυχόν ισχυρισμοί σχετικά με το ανακυκλωμένο περιεχόμενο των υφασμάτων μας είναι αληθινοί και μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.

Το Παγκόσμιο Πρότυπο Ανακύκλωσης (GRS) είναι ένα πλήρες πρότυπο για τα προϊόντα για την επαλήθευση και την παρακολούθηση των ανακυκλωμένων πρώτων υλών μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού. Περιλαμβάνει επίσης κριτήρια επεξεργασίας για την πρόληψη της χρήσης δυνητικά επικίνδυνων χημικών ουσιών και επαληθεύει τη θετική κοινωνική ή περιβαλλοντική παραγωγή στις εγκαταστάσεις. Το GRS χρησιμοποιεί τις απαιτήσεις της αλυσίδας επιμέλειας του Προτύπου Αξίωσης Περιεχομένου (Content Claim Standard-CCS).

Είναι ένα πρότυπο που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη της διαδικασίας κατασκευής ενός υφάσματος, από την κλώση και την ύφανση έως το πλέξιμο, συμπεριλαμβανομένης της βαφής, της εκτύπωσης και της ραφής σε περισσότερες από 50 χώρες.

Δε σταματά όμως εκεί. Καθορίζει τα κριτήρια για τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες στην επεξεργασία προϊόντων με πιστοποίηση GRS.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Εκτός από την ενθάρρυνση της χρήσης ανακυκλωμένου περιεχομένου σε προϊόντα, το GRS περιλαμβάνει πρόσθετα κριτήρια για κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις επεξεργασίας και χημικούς περιορισμούς. Ακολουθούν οι στόχοι του GRS όπως ορίζονται από το Textile Exchange:

Χρήση ανακυκλωμένων υλικών σε πολλαπλές εφαρμογές.

Επαλήθευση του ανακυκλωμένου περιεχόμενου στα προϊόντα

Παροχή στους καταναλωτές ένα εργαλείο για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων της παραγωγής στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Παροχή διασφάλισης ότι τα προϊόντα υφίστανται πιο βιώσιμη επεξεργασία.

Αύξηση του ποσοστού ανακυκλωμένου περιεχομένου στα προϊόντα.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Η «οικολογική σήμανση» είναι μια εθελοντική μέθοδος πιστοποίησης περιβαλλοντικών επιδόσεων και σήμανσης που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο.

Παγκόσμιο Ανακυκλωμένο Πρότυπο (GRS) Λογότυπο

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η αλυσίδα πιστοποίησης είναι εθελοντική.

Αυτή η διαδικασία είναι ετήσια, επομένως κάθε χρόνο τα stain free υφάσματά μας αξιολογούνται ανάλογα με την παραγωγή, την εμπορία και την κατασκευή τους ώστε να διασφαλίζεται ότι το ανακυκλωμένο περιεχόμενο των υφασμάτων μας είναι αυθεντικό.

Εξασφαλίζει επίσης ότι όλα είναι όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένα.

Στην πραγματικότητα, όλοι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή των stain free υφασμάτων μας πρέπει να διασφαλίσουν ότι είναι επίσης πιστοποιημένοι από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης, από την αρχή της παραγωγής μέχρι το τέλος.

Μόνο τότε μπορεί καθένα από αυτά τα μέρη της διαδικασίας να επισημανθεί με ένα μοναδικό «Πιστοποιητικό συναλλαγής».

Αυτό πιστοποιεί την αυθεντικότητα κάθε μεμονωμένης παρτίδας υφάσματος.

Το GRS ορίζει ότι ένα προϊόν πρέπει να έχει 20% ανακυκλωμένο περιεχόμενο για να μπορεί να πιστοποιηθεί ως εργαλείο business-to-business. Εάν μια εταιρία θέλει να καταχωρίσει το GRS στην επισήμανση που απευθύνεται στον καταναλωτή, το προϊόν πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Τελικά, επαληθεύει ότι οι αξιώσεις ανακυκλωμένου περιεχομένου είναι γνήσιες και ότι κάθε παρτίδα υφάσματος είναι πλήρως ανιχνεύσιμη μέχρι την προέλευσή της, σε έναν κύκλο ιχνηλασιμότητας και διαφάνειας από την αρχή έως το τέλος.

Δε σταματά όμως εκεί. Καθορίζει τα κριτήρια για τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες στην επεξεργασία προϊόντων με πιστοποίηση GRS.

 

ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ

Η ολοκληρωμένη ιχνηλασιμότητα και η διαφάνεια που προσφέρει το GRS είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προώθηση του υπεύθυνου σχεδιασμού. Πιστοποιήσεις όπως αυτές είναι μια φυσική εφαρμογή για τα υφάσματα FibreGuard και ευθυγραμμίζονται ακόμη και με τις βασικές μας αξίες ως εταιρία.

Ενσωματώνουν τους στόχους μας για τη διαχείριση ποιότητας, οι οποίοι αφορούν όλους τους τομείς που σχετίζονται με την Ποιότητα, το Περιβάλλον, την Ασφάλεια και την Υγεία (QESH).

Αυτό το σύστημα QESH είναι κρίσιμο για την βελτιωμένη ικανοποίηση των πελατών μας, την αποτελεσματικότητα και την αποτελεσματικότητά μας ως οργανισμός και την υποστήριξη του περιβάλλοντος, της υγείας και της ευημερίας μας.

Διαβάστε περισσότερα για το QESH εδώ >