Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στον κόσμο των υφασμάτων επίπλωσης εξωτερικού χώρου, δίνοντας απαντήσεις σε κοινές ανησυχίες όπως η ανθεκτικότητα, ο καθαρισμός και η αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Εξερευνώντας διάφορες επιλογές και παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες, σας βοηθάμε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν επιλέγετε τα τέλεια υφάσματα εξωτερικού χώρου για να βελτιώσετε του υπαίθριους χώρους του σπιτιού σας, διατηρώντας παράλληλα την ομορφιά και τη λειτουργικότητα.

Φυσικά, επισημαίνουμε τα πλεονεκτήματα της σειράς υφασμάτων απόδοσης FibreGuard Outdoor, τα οποία προσφέρουν εύκολη συντήρηση, αντοχή στους λεκέδες και στο ξεθώριασμα και καταλληλόλητα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ: ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΩΣΗ

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να διαφέρουν από άλλα υλικά και είναι τέλεια για σχεδιαστές που θέλουν να δημιουργήσουν όμορφους και πρακτικούς εξωτερικούς χώρους.

Αυτά τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα για να διαχειρίζονται όλα τα είδη καιρού, όπως ήλιο, βροχή και μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες. Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι ανθεκτικά και να τα χρειάζονται μόνο λίγη φροντίδα, όλα αυτά ενώ αντέχουν σε όλες τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες: δεν είναι και λίγο!

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου είναι συνήθως κατασκευασμένα από πολυεστέρα ή πολυολεφίνη και έχουν ανθεκτική, αδιάβροχη επίστρωση. Υποβάλλονται επίσης σε επεξεργασία ώστε να μπορούν να αντέχουν τις ακτίνες UV για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να ξεθωριάζουν ή να γίνονται εύθραυστα.

Ας δούμε τη δική μας γκάμα υφασμάτων εξωτερικού χώρου και τι τα κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστά.

 

FIBREGUARD OUTDOOR: ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα υφάσματα FibreGuard Outdoor διαθέτουν πολλά μοναδικά σημεία πώλησης που τα καθιστούν την ιδανική επιλογή για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου:

Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία: Τα υφάσματα FibreGuard Outdoor έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται στο ξεθώριασμα και τη φθορά από την παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως και τις ακτίνες UV, διασφαλίζοντας ότι τα έπιπλά σας διατηρούν τη ζωντανή τους εμφάνιση. Είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το ISO 105-B02, ένα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό κλωστοϋφαντουργίας για την αντοχή του χρώματος στο φως του ηλίου. Στην πραγματικότητα, αυτό το πρότυπο έχει αναπτυχθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), ο οποίος είναι ένας ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός διεθνής οργανισμός που αναπτύσσει και δημοσιεύει πρότυπα για τη διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.

Χωρίς χημικά για πάντα: Όλα τα υφάσματα FibreGuard είναι πιστοποιημένα με OEKO-TEX® STANDARD 100, που σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες και φινιρίσματα, καθιστώντας τα ασφαλή τόσο για ανθρώπους όσο και για κατοικίδια.

Αντιμικροβιακά και αντιβακτηριακά: Αυτά τα υφάσματα βοηθούν στην καταπολέμηση της ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων, καθώς και αντίσταση στις δυσάρεστες οσμές που συχνά συνδέονται με υγρά περιβάλλοντα.

Η εγγύηση stain free FibreGuard: Το αντηλιακό και τα λάδια αφαιρούνται εύκολα από τα υφάσματα FibreGuard Outdoor χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία καθαρισμού τεσσάρων βημάτων, χωρίς να χρειάζεται χλωρίνη ή άλλους εξειδικευμένους τρόπους που θα κάνουν τη καθημερινότητά σας πιο δύσκολη.

 

 

Συχνές Ερωτήσεις

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ Ή ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου είναι αδιάβροχα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν το νερό να περάσει μέσα από το υλικό.

Υπάρχουν τρία επίπεδα αντοχής στο νερό:

Τα υφάσματα που είναι ανθεκτικά στο νερό (water-resistant) έχουν ένα προστατευτικό φινίρισμα που επιτρέπει στο νερό να ξεκολλάει από την επιφάνεια, αλλά να μην περνά μέσα από αυτήν. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για αντικείμενα όπως αδιάβροχα και ομπρέλες, όπου θέλετε να κρατάτε μακριά τον βροχερό καιρό αλλά να μπορείτε να τα βλέπετε μέσα από αυτά.

Ένα αδιάβροχο (waterproof) ύφασμα δεν επιτρέπει στο νερό να περάσει. Το ανθεκτικό στο νερό (water-resistant) υλικό απωθεί ένα μέρος αλλά όχι όλο το υγρό.

 

ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ; ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ;

Ο καιρός και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το φως του ήλιου και ο άνεμος, μπορούν να αποδυναμώσουν ακόμη και τα πιο ανθεκτικά υφάσματα εξωτερικού χώρου με την πάροδο του χρόνου. Εδώ είναι οι κύριοι ένοχοι:

Έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Σε περιοχές όπου έχει ζέστη και ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, όπως οι πολιτείες στα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα των ΗΠΑ, ορισμένοι κατά τα άλλα ανθεκτικοί τύποι υφασμάτων μπορεί να αρχίσουν να υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου—ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες τους τα «καλομεταχειρίζονται» κατά την καθημερινή χρήση.

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου όπως τα FibreGuard Outdoor διαθέτουν ισχυρή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία για να τους προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής. Να βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλά σας αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό ακριβώς είναι φτιαγμένα!

Υγρασία. Τα περισσότερα υφάσματα που διατηρούνται σε υγρό περιβάλλον έχουν την πιθανότητα να αλλοιωθούν πιο γρήγορα από τα υφάσματα που αποθηκεύονται κάπου αλλού. Εάν η τοποθεσία σας δέχεται πολλή βροχή, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ύφασμα που είναι ανθεκτικό στο νερό και στεγνώνει γρήγορα μετά από τη βροχή.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την υγρασία μπορεί να προκαλέσουν την αποδυνάμωση και το σχίσιμο των ινών του υφάσματος πιο εύκολα, καθιστώντας τα έναν πιθανό κίνδυνο για την υγεία σας λόγω της ανάπτυξης μούχλας. Η αντιμικροβιακή προστασία των υφασμάτων FibreGuard Outdoor, η οποία προστατεύει από τη μούχλα και τα βακτήρια, μπορεί επίσης να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του υφάσματός σας και την αντοχή του σε κάθε είδους ζημιά από την υγρασία.

 

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΗΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ;

Ο καθαρισμός των υφασμάτων FibreGuard Outdoor είναι εύκολος με μόλις τέσσερα απλά βήματα: σκουπίστε, απλώστε νερό, τρίψτε απαλά και στεγνώστε τα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των πιο συνηθισμένων λεκέδων χωρίς την ανάγκη σκληρών χημικών ή χλωρίνης.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ;

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου κατασκευάζονται συνήθως από συνθετικά υλικά, όπως ακρυλικό, πολυεστέρας και ολεφίνη, τα οποία είναι σχεδιασμένα να αντέχουν στα στοιχεία και να αντιστέκονται στο ξεθώριασμα και τη μούχλα.

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας κάνουν είναι: από τι είναι κατασκευασμένο το ύφασμα εξωτερικού χώρου; Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι υφασμάτων εξωτερικού χώρου: τα υφαντά (woven) και τα μη φασμένα (non-woven). Τα υφαντά έχουν υφανθεί σε μεγάλους αργαλειούς που δημιουργούν ένα στενό δέσιμο μεταξύ μεμονωμένων νημάτων, δίνοντάς τους δύναμη και ανθεκτικότητα—καθιστώντας τα εξαιρετικά για εφαρμογές ταπετσαρίας.

Τα μη υφασμένα υφάσματα δεν έχουν την αντοχή των υφασμένων, αλλά καθαρίζονται ευκολότερα επειδή δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των νημάτων. Τα υφάσματα βινυλίου και πολυεστέρα είναι παραδείγματα μη υφασμένων υφασμάτων.

Μπορούν τα υφάσματα εξωτερικού χώρου να παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία στα έπιπλα κήπου μου;

Ναι, τα υφάσματα εξωτερικού χώρου μπορούν να παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία στα έπιπλα κήπου σας. Τα υφάσματα FibreGuard Outdoor είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αντιστέκονται στις βλάβες από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, διασφαλίζοντας ότι τα έπιπλά σας παραμένουν ζωντανά και φρέσκα ακόμα και μετά από παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως και τις ακτίνες UV. Η σύνθεση των υφασμάτων σας έχει μεγάλη σημασία, ακόμη και πέρα από τα έπιπλα.

Δεν προτείνουμε να αρχίσετε να ντύνεστε με υφάσματα FibreGuard Outdoor, αλλά στην πραγματικότητα, στα ρούχα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι ορισμένα υφάσματα μπορούν επίσης να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV. Το βαμβάκι, για παράδειγμα, περιέχει φυσικές ουσίες που δρουν ως απορροφητές UV.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ;

Ναι, υπάρχουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για υφάσματα εξωτερικού χώρου.

Τα υφάσματα FibreGuard Outdoor έχουν πιστοποίηση OEKO-TEX® STANDARD 100, που σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες και φινιρίσματα, καθιστώντας τα μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συνθετικά υφάσματα με 100% ανακυκλωμένο περιεχόμενο, καθώς η ανακύκλωση μειώνει τρομερά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

 

 

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΝΑ ΥΦΑΣΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΟΥΧΛΑ;

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου είναι ειδικά σχεδιασμένα με αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για την καταπολέμηση της ανάπτυξης μούχλας καθώς και για την αντίσταση στις δυσάρεστες οσμές που συχνά συνδέονται με υγρά περιβάλλοντα.

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των υφασμάτων FibreGuard ελέγχονται αυστηρά σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα:

ASTM E2149 (2013) – για να αποδειχθεί σημαντική μείωση της ανάπτυξης βακτηρίων, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μείωση τουλάχιστον 90%.

ISO 20743 8.2 (2013) – για να αποδειχθεί σημαντική μείωση της ανάπτυξης βακτηρίων, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι υψηλότερο από 2, ιδανικά 3

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΟΥ;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε υφάσματα εσωτερικού χώρου για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας, δεν συνιστάται.

Τα υφάσματα εσωτερικών χώρων δεν είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τις εναλλαγές του καιρού και μπορεί να ξεθωριάσουν, να μουχλιάσουν ή να αλλοιωθούν όταν εκτίθενται σε εξωτερικές συνθήκες.

 

ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΒΡΟΧΗ, ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΥΣ;

Τα υφάσματα FibreGuard Outdoor έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, παρέχοντας προστασία από τη βροχή, τον ήλιο και τον άνεμο.

Είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και ανθεκτικά, διασφαλίζοντας ότι τα έπιπλά σας παραμένουν λειτουργικά και κομψά καθ' όλη τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών.

 

 

ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ;

Για να προστατεύσετε τα υφάσματα εξωτερικού χώρου σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται να καθαρίζετε και να στεγνώνετε καλά τα έπιπλά σας πριν τα αποθηκεύσετε σε δροσερό και στεγνό μέρος.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά καλύμματα για να προστατεύσετε τα έπιπλά σας από τη σκόνη, τη βρωμιά και την υγρασία.

 

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Εάν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε περισσότερα για τα υφάσματα FibreGuard Outdoor και πώς μπορούν να βελτιώσουν τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, κατεβάστε το ενημερωτικό της FibreGuard Outdoor για πρόσθετες πληροφορίες.