Εκτός από το να κάνει την κρεβατοκάμαρά σας να φαίνεται απεριποίητη, γνωρίζατε ότι ένα άφτιαχτο κρεβάτι μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας;

Το να γνωρίζετε πώς να στρώσετε σωστά ένα κρεβάτι δεν είναι δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ποιοτικά κλινοσκεπάσματα, κατανόηση των βασικών λευκών ειδών και αυτά τα έξι απλά βήματα για το πώς να τα συνδυάσετε όλα μαζί.

 

Πώς να στρώσετε σωστά ένα κρεβάτι: Από κάτω ως πάνω

Πριν πάμε στις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να στρώσετε σωστά το κρεβάτι σας, ας ρίξουμε μια λεπτομερή ματιά στα είδη που τοποθετούμε γενικά στα κρεβάτια μας.

Κρεβατόγυρος – Ο κρεβατόγυρος είναι ένα κομψό ύφασμα που κρύβει το ελατήριο ή τη βάση του κρεβατιού σας. Δεδομένου ότι κρέμεται, είναι επίσης εξαιρετικό για να κρύψετε το χώρο κάτω από το κρεβάτι σας.

Ανώστρωμα - Το ανώστρωμα μπορεί να απογειώσει την εμπειρία του ύπνου σας προσθέτοντας μερικά επιπλέον εκατοστά άνεσης. Μπόνους; Βοηθά επίσης στην προστασία του στρώματός σας από τον ιδρώτα, τους λεκέδες και το χώμα. (Για πρόσθετη προστασία, σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε ένα προστατευτικό στρώματος.)

Σεντόνι με λάστιχο - Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα σεντόνια με λάστιχο αγκαλιάζουν σφιχτά και γύρω γύρω το στρώμα αλλά και το επάνω μέρος του. Αυτό βοηθά να κρατάτε τα πάντα στη θέση τους, προσθέτει επιπλέον προστασία στο στρώμα σας και επιπλέον απαλότητα στον ύπνο σας.

Πανωσέντονο - Αν και ορισμένοι το θεωρούν προαιρετικό, ένα επίπεδο σεντόνι μπορεί να προσθέσει ένα στρώμα ζεστασιάς και να σας βοηθήσει να κρατήσετε το πάπλωμά σας απαλλαγμένο από βρωμιά, λάδια και βρωμιά.

Κουβερλί και πάπλωμα – Το κουβερλί είναι λεπτό παπλωματάκι που προσθέτει απαλό στυλ και ζεστασιά. Το κανονικό πάπλωμα γεμίζεται συνήθως με πούπουλα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικά γεμίσματα. Ανεξάρτητα από αυτό, θα χρειαστείτε μία παπλωματοθήκη για το προστατεύσετε και να του δώσετε μία πινελιά από το προσωπικό σας στυλ.

Μαξιλάρια – Τα μαξιλάρια ύπνου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για να φτιάξετε σωστά ένα κρεβάτι. Μαξιλάρια υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από memory foam, πούπουλο ή απομίμηση πούπουλου, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον λαιμό σας ουδέτερα ευθυγραμμισμένο ενώ κοιμάστε. Και μην ξεχάσετε να επενδύσετε σε μαξιλαροθήκες που αναπνέουν και ταιριάζουν με τα σεντόνια σας!

Αξεσουάρ - Οι τελικές πινελιές, όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια και διακοσμητικές κουβέρτες μπορούν να κάνουν το κρεβάτι σας να φαίνεται, στην όψη και την αφή, κομψό και πολυτελές.

 

Πώς να στρώσετε σωστά ένα κρεβάτι: Συνδυάζοντάς όλα τα παραπάνω

Αφού έχετε όλα τα σωστά λευκά είδη για να στρώσετε σωστά το κρεβάτι σας, ήρθε η ώρα να το στρώσετε ακολουθώντας αυτές τις έξι οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Βάλτε τον κρεβατόγυρο

Εάν έχετε κρεβατόγυρο, αφαιρέστε το στρώμα από το πλαίσιο του κρεβατιού σας και απλώστε το σε όλη τη βάση του κρεβατιού σας. Ευθυγραμμίστε τον κρεβατόγυρο με το πλαίσιο του κρεβατιού σας. Εάν έχετε κρεβατόγυρο με τρεις όψεις, ευθυγραμμίστε την κενή πλευρά με το κεφαλάρι σας. Στη συνέχεια, προσθέστε το στρώμα σας πάνω από τον κρεβατόγυρο.

Βήμα 2: Στρώστε το ανόστρωμα και το προστατευτικό στρώματος

Ανόστρωμα: Ανοίξτε το πάνω μέρος του στρώματος και ευθυγραμμίστε το με τις τέσσερις γωνίες του στρώματός σας. Προσθέστε αντιολισθητικά μαξιλαράκια στο πάνω μέρος του στρώματός σας εάν το επάνω μέρος του στρώματός σας δεν έχει ήδη αντιολισθητικό πάτο.

Προστατευτικό στρώματος: Ξεκινήστε από την επάνω γωνία και τεντώστε το προστατευτικό στρώματος πάνω από το στρώμα και το ανόστρωμα. Επαναλάβετε και με τις τέσσερις γωνίες, βάζοντας το προστατευτικό από κάτω.

Βήμα 3: Προσθέστε σεντόνι με το λάστιχο

Τοποθετήστε το σεντόνι σας στο κρεβάτι με την ίδια κατά μήκος κατεύθυνση με το στρώμα. Ξεκινήστε από την πιο δυσπρόσιτη γωνία και τραβήξτε το σεντόνι πάνω από αυτή την πλευρά του κρεβατιού. Η γωνία του σεντονιού πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το πάνω μέρος του στρώματος. Επαναλάβετε και με τις τέσσερις γωνίες.

Βήμα 4: Προσθέστε το πανωσέντονο

Εάν προσθέτετε ένα πανωσέντονο, μπορείτε να το περάσετε στο εφαρμοστό σεντόνι για μια χαλαρή, καθημερινή εμφάνιση. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο κομψή εμφάνιση δημιουργώντας γωνίες.

Για τις γωνίες, διπλώστε το άκρο του επάνω φύλλου κάτω από το άκρο του στρώματός σας. Σταθείτε περίπου 30 εκατοστά από την άκρη του κρεβατιού, πάρτε ένα κομμάτι από το επάνω σεντόνι που κρέμεται και ανασηκώστε το σε γωνία 45 μοιρών. Τοποθετήστε αυτό το κομμάτι πάνω από το στρώμα σας για να κάνετε ένα τριγωνικό σχήμα στα άκρα του κρεβατιού σας. Κρατήστε το κομμάτι στη θέση του ενώ τυλίγετε το υπόλοιπο φύλλο κάτω από το στρώμα σας τακτοποιημένα. Απελευθερώστε το τμήμα του τριγώνου και τυλίξτε τυχόν άκρες που κρέμονται κάτω από το κρεβάτι σας.

Βήμα 5: Τοποθετήστε την παπλωματοθήκη από πάνω

Για μια λεία εμφάνιση, περάστε το πάπλωμα ντυμένο με τη παπλωματοθήκη της επιλογής σας ομοιόμορφα πάνω στα σεντόνια σας. Εάν προτιμάτε μια πιο καθαρή εμφάνιση και αίσθηση, τοποθετήστε τα πλαϊνά της παπλωματοθήκης στα πλαϊνά του στρώματός σας.

Βήμα 6: Τακτοποιήστε τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια στο χώρο μεταξύ της κεφαλής του κρεβατιού σας και του παπλώματος. Για να «αφρατέψετε» τα μαξιλάρια, πάρτε και τις δύο πλευρές και σφίξτε τα μεταξύ τους. Για να φτιάξετε όμορφα τα μαξιλάρια σας, τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο ή τονίστε τα με διακοσμητικά μαξιλάρια και έπειτα ρίξτε τα ριχτάρια ή τις κουβέρτες. Ή πιο απλά κάντε αυτό που σας φαίνεται πιο όμορφο στο μάτι σας— έτσι θα αποκτήσει το κρεβάτι το προσωπικό σας στυλ!

 

Υψηλής ποιότητας πολυτελή κλινοσκεπάσματα από την Vivaraise

Το να ξέρετε πώς να στρώνετε σωστά το κρεβάτι σας είναι ένα βήμα. Ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα πετύχετε μόνο εάν έχετε ποιοτικά κλινοσκεπάσματα. Αλλά το να ξέρετε τι να προσέξετε όταν ψωνίζετε σεντόνια και λευκά είδη πολυτελείας μπορεί να είναι δύσκολο. Γι' αυτό στην Accordo μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας.

Για τον πλήρη κατάλογο μας με τα λευκά είδη και χαλιά Vivaraise – The Rug Republic.πατήστε εδώ ↓