Τα υδροαπωθητικά και αδιάβροχα χαρακτηριστικά ανοίγουν μια σειρά πιο απαιτητικών προδιαγραφών για τα υφάσματα που τα διαθέτουν. Υπάρχουν τρία επίπεδα προστασίας από το νερό για τα υφάσματα, οπότε ας βουτήξουμε (ναι ήταν λογοπαίγνιο!) και ας βρούμε αυτό που ταιριάζει στα υψηλά σας πρότυπα.

 

ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Τα ανθεκτικά στο νερό (Water resistant) υφάσματα έχουν είναι ένα θεμελιώδες επίπεδο προστασίας από το νερό: τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν την ελαφριά επαφή με την υγρασία.

Αντίθετα, τα υδροαπωθητικά υφάσματα (water repellent) αναφέρονταται σε υφάσματα, που «φοβούνται» το νερό, καθώς απορρίπτουν τα υγρά. Το υγρό απωθείται από την επιφάνεια του υφάσματος αντί να βυθίζεται στο ίδιο το ύφασμα ταπετσαρίας ή στον εσωτερικό αφρό του επίπλου. Τα υγρά σε υδροαπωθητικά υφάσματα θα «κολλήσουν» σε σταγονίδια νερού που απλώς σκουπίζονται. Είναι σημαντικό τα υφάσματα του τελικού προϊόντος να διατηρούν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και την απαλή αίσθηση στο άγγιγμα, ακόμη και με αυτό το πρόσθετο υδροαπωθητικό βήμα.

Τα «αδιάβροχα» είδη προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο αντοχής σε πιθανές ζημιές από το νερό.

 

FIBREGUARD PRO: ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Η σειρά FibreGuard Pro, με το μοναδικό, φράγμα υγρασίας που αφήνει όμως το ύφασμα να «αναπνέει», προστατεύει το εσωτερικό του επίπλου, που έχει ταπετσαριστεί, από οποιαδήποτε ζημιά.

 

 

FIBREGUARD OUTDOOR: ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ, ΟΜΟΡΦΑ, ΥΔΡΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Τα υδροαπωθητικά υφάσματα είναι ανεκτίμητης αξίας για τους εξωτερικούς χώρους, καθώς αντέχουν σε κάθε καιρό, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας (όταν συνδυάζονται με πολλά άλλα ειδικά χαρακτηριστικά, όπως αντοχή χρώματος στο φως - colour fastness to light).

Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου που πρέπει να αναζητήσετε όσον αφορά τη χρωματική αντοχή κατέχουν κάποια πρότυπα όπως το ISO 105-B02, το ISO 105-E01 και το ISO 105-X12.

Η σειρά μας FibreGuard Outdoor φυσικά είναι η ιδανική επιλογή μιας και έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

 

STAIN FREE ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ FIBREGUARD ΚΑΙ ME ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ορισμένες συλλογές υφασμάτων FibreGuard είναι υδροαπωθητικές, ακόμη και εκτός της σειράς FibreGuard Outdoor και της αντιμικροβιακής σειράς FibreGuard Pro – γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε τις προδιαγραφές στα καρτελάκια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η stain free τεχνολογία της FibreGuard λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τις αντίστοιχες μη υδροαπωθητικές.

Η υψηλή απόδοση και ο εύκολος καθαρισμός αυτών των υφασμάτων είναι το ίδιο υψηλού επιπέδου, αλλά υπάρχουν και διαφορές μεταξύ των επιπέδων υδροαπωθητικές.

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

Ο καθορισμός contract υφασμάτων εμβαθύνει σε πολύ τεχνικές πληροφορίες που μπορεί να απαιτήσουν χρόνο και προσεκτική εξέταση για να αναθεωρηθούν. Τα σωστά υφάσματα υψηλής απόδοσης αναγράφουν λεπτομερώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία. Ξεκινήστε ελέγχοντας τα ενημερωτικά δελτία από συλλογές όπως της σειράς FibreGuard Outdoor ή της αντιμικροβιακής σειράς FibreGuard Pro.

Το καλύτερο είναι ότι όλες οι σειρές ανθεκτικών στο νερό (water resistant), υδροαπωθητικών (water repellent) και αδιάβροχων (waterproof) υφασμάτων μας είναι πιστοποιημένες με οικολογικά σήματα όπως το STANDARD 100 της OEKO-TEX®. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα υφάσματα υψηλής απόδοσης δεν θα απελευθερώσουν επιβλαβή φινιρίσματα ή χημικές ουσίες σε εσάς και τους αγαπημένους σας.