Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε το πολυαναμενόμενο βιβλίο τάσεων 2024/2025!

Στη φετινή έκδοση, έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά πέντε θέματα. Ετοιμαστείτε για έναν συνδυασμό νέων, πρωτοποριακών ιδεών και διαχρονικής ομορφιάς που διαμορφώνουν την εμφάνιση των πραγμάτων στον κόσμο του σχεδιασμού αυτή τη στιγμή.

Η ομάδα μας αντλεί επιρροές από τη μόδα, την αρχιτεκτονική, την οπτική κουλτούρα και τον σχεδιασμό προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι μια      επιμελημένη συλλογή πέντε θεμάτων, που εστιάζει στις μεγαλύτερες ανάγκες μας για θαύμα και μεταμόρφωση, ενώ γιορτάζουμε τη          δημιουργικότητα και τις πολιτιστικές παραδόσεις από όλο το νότιο ημισφαίριο.

                                                                                                             

▪️ ΤΟ TRANSFORMATION ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΠΩΡΗΣ ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΡΦΗ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣ ΑΠΑΛΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΦΡΑΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
▪️ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ TREND ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ SOUTH SCENE ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΤΙΒΑ ΚΑΙ ΥΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΟ ENTONA ΧΡΩΜΑΤΑ.

                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                         

▪️ ΤΟ ΘΕΜΑ KNOW-STALGIA ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΥΟΥΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

▪️ ΤΟ KNOW-STALGIA ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ TON ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

                                                                                                                                         

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΑΣΕΙΣ 

 

I. ALICE: Σουρεαλιστικό Θαύμα

Μπείτε σε έναν κόσμο σουρεαλιστικού θαύματος με την πρώτη μας τάση, την ALICE. Αντλώντας έμπνευση από τη μαγευτική ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, αυτή η τάση σας προσκαλεί να αγκαλιάσετε έντονα χρώματα, funky σχεδιασμό προϊόντων και μοναδικές σιλουέτες.

Ετοιμαστείτε για μια ιδιαίτερη περιπέτεια γεμάτη προσωπική έκπληξη. Βυθιστείτε σε ένα βασίλειο όπου η φαντασία δεν γνωρίζει όρια και η δημιουργικότητα κυριαρχεί.

 

II. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Διαμορφώνοντας το Περιβάλλον μας

Η δεύτερη τάση μας, το TRANSFORMATION, γιορτάζει την ικανότητά μας να διαμορφώνουμε το περιβάλλον μας και να ελέγχουμε τη δική μας εξέλιξη. Εξερευνήστε τα καινοτόμα σχήματα cocooning, τις μεταβαλλόμενες φόρμες και τις νεφελώδεις υφές που καθορίζουν αυτήν την τάση, προκαλώντας μια αίσθηση συνεχούς αλλαγής και προσαρμοστικότητας. Αγκαλιάστε τη δημιουργικότητα της διαμόρφωσης του περιβάλλοντός σας ώστε να αντικατοπτρίζει το μοναδικό στυλ και την προσωπικότητά σας.

Στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας, είναι σημαντικό να παραμείνουμε ριζωμένοι στην αυθεντική σύνδεσή μας με τη γη. Η τρίτη τάση, το SUPER NATURAL, γιορτάζει αυτή τη σύνδεση, δίνοντας έμφαση στη διαύγεια, την αγνότητα και τα φυσικά υλικά.

Εξερευνήστε οργανικά σχήματα και πιο σκούρα φυσικά χρώματα που προκαλούν μια αίσθηση αρμονίας με τη φύση. Βυθιστείτε σε χώρους διαβίωσης που όχι μόνο αντικατοπτρίζουν την αγάπη σας για το περιβάλλον αλλά δημιουργούν και ένα γαλήνιο καταφύγιο για αναζωογόνηση.

 

IV. KNOW-STALGIA: Νοσταλγία και Αυτογνωσία

Μπείτε στο βασίλειο του KNOW-STALGIA, όπου η νοσταλγία και η αυτογνωσία συμπλέκονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική σχεδιαστική εμπειρία. Αυτή η τάση συνδυάζει παιχνιδιάρικα την άνεση και την οικειότητα των γήινων αποχρώσεων, των άνετων σχημάτων και των υφών που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Αγκαλιάστε τα οφέλη της ανάμειξης της παράδοσης με τη νεωτερικότητα καθώς επιμελείται έναν χώρο που αντανακλά το προσωπικό σας ταξίδι και φέρνει μια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι σας.

 

V. SOUTH SCENE/SEEN: Γιορτάζοντας τη Δημιουργικότητα του Νότου

Ταξιδέψτε στο ζωντανό νότιο ημισφαίριο με την πέμπτη τάση μας, SOUTH SCENE / SEEN. Αυτή η τάση είναι μια ωδή στη δημιουργικότητα και τις πολιτιστικές παραδόσεις που ακμάζουν στο Νότο.

Ανακαλύψτε μια ποικιλία από πιο φυσικά χρώματα, μοτίβα και υλικά που εμφυσούν τη δεξιοτεχνία και την παράδοση στους χώρους διαβίωσής σας. Γιορτάστε την πλούσια ταπετσαρία των πολιτισμών και απελευθερώστε τη δική σας δημιουργικότητα καθώς ενσωματώνετε στοιχεία που σας εμπνέουν από αυτές τις ζωντανές περιοχές.

 

▪️ ALICE: ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ.
▪️ KNOW-STALGIA: ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ—ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΙΝ.

 

▪️ TRANSFORMATION: ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ, ΑΕΡΙΝΕΣ ΥΦΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕ.
▪️ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ KNOW-STALGIA ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΡΓΑ, ΓΕΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΗΙΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΥ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.

 


▪️ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ «TRANSFORMATION», ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ «ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ» ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

— ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΣ.

▪️Η SOUTH SCENE / SEEN ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΦΙΝΕΤΣΑ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΤΥΛ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΒΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

 

▪️ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ: ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΜΨΕ ΦΕΤΟΣ, ΑΠΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΣΕ ΠΙΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ. ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ SUPER NATURAL ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
▪️ Η ALICE ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΤΟ FUNKY ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ.

 

 

▪️ SUPER NATURAL-ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑ. ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ.
▪️ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ SUPERNATURAL ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ.

 

 

▪️ ΤΟ SUPER NATURAL ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ «ΦΥΣΙΚΑ» ΥΛΙΚΑ Ή «ΟΡΓΑΝΙΚΑ» ΣΧΗΜΑΤΑ.
▪️ ΤΟ SOUTH SCENE / SEEN ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ STATUS QUO ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ.

 

▪️ ΤΟ SUPER NATURAL ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΚΟΥΡΟ ΘΕΜΑ, ΧΡΩΜΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.
▪️ Η KNOW-STALGIA ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΣΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ TO PROJECT TRENDS

Το 2013, ξεκινήσαμε το Βιβλίο των Τάσεων ως ένα μικρό σπόρο που επικεντρωνόταν αποκλειστικά στις τάσεις του χρώματος και των υλικών στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Έκτοτε, έχει επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής του για να συμπεριλάβει τη μόδα, την αρχιτεκτονική, τη σύγχρονη τέχνη και το σχεδιασμό προϊόντων.

Η Ομάδα των Trends περιλαμβάνει πλέον μέλη από το Μάρκετινγκ και την Παραγωγή Οπτικού Περιεχομένου, εκτός από τα αρχικά μέλη της που ήταν μέρος του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων

Επαναφέρουμε τις εμπειρίες μας ως παρατηρητές τάσης στην καθημερινή μας δουλειά, εμπλουτίζοντας ό,τι κάνουμε στην Bru Textiles. Αυτό ισχύει είτε είμαστε σχεδιαστές προϊόντων είτε δημιουργοί οπτικού περιεχομένου—όλοι επωφελούνται από τις πληροφορίες που αποκτώνται παρακολουθώντας τι συμβαίνει σε άλλους κλάδους και πολιτισμούς γύρω μας.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να μεταβείτε σε έναν κόσμο θαύματος, μεταμόρφωσης και στυλ Νοτίου Ημισφαιρίου;

Ανακαλύψτε τα Trends επισκεπτόμενοι το Bru+Trends+2024_2025.pdf (accordo.gr)