Η επιλογή outdoor υφασμάτων για τα έπιπλα του κήπου είναι δύσκολη, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή σας. Πρωτίστως πρέπει να είναι ένα ύφασμα με χρώμα που δεν ξεβάφει, σχεδιασμένο ειδικά για εξωτερική χρήση. Τα βαμμένα με διάλυμα υφάσματα (Solution-dyed) γενικά είναι καλύτερα για τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, όπως είναι και τα υφάσματα με αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

 

Η ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Τα υφάσματα που έχουν σχεδιαστεί για εξωτερική χρήση έχουν ένα ελαφρώς διαφορετικό σύνολο κριτηρίων από τα υφάσματα εσωτερικού χώρου όσον αφορά την ανθεκτικότητα. Όπως τα υφάσματα εσωτερικού χώρου, τα υφάσματα εξωτερικού χώρου πρέπει να εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της φθοράς και των προβλημάτων όπως η ολισθηρότητα της ραφής (seam slippage ) και το τρίψιμο (pilling).

Ωστόσο, πρέπει επίσης να αντέχει στις εξωτερικές συνθήκες και σε οτιδήποτε περιλαμβάνεται σε αυτόν όπως βροχόπτωση, χιονόνερο, χιόνι αλλά και υψηλές θερμοκρασίες ή συνθήκες υγρασίας (που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μούχλα), καθώς και να παραμένει ισχυρό έναντι των έντονων ακτίνων UV.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε υφάσματα εσωτερικού χώρου στον κήπο σας και να τα προστατέψετε εν μέρει από τις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι σκέφτονται μερικές φορές να τοποθετήσουν έναν κανονικό καναπέ έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αναπόφευκτα όμως, αυτός ο καναπές δεν θα παραμείνει φωτεινός και φρέσκος για πολύ, καθώς γρήγορα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη κάποιας μορφής μούχλας ή μυκήτων -ίσως ακόμη και να κρυφτεί στο εσωτερικό του καθιστικού σας- και θα είναι πολύ αργά να αναζητήσετε κάποια εύκολη και μη χρονοβόρα θεραπεία.

Επομένως, η επιλογή ενός υφάσματος που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους είναι η πιο έξυπνη απόφαση που μπορείτε να κάνετε όταν σκέφτεστε να ανακαινίσετε τη βεράντα ή τον κήπο. Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου μας έχουν ήδη ενσωματωμένα αυτά τα επίπεδα προστασίας και αν επιλέξετε ειδικό ύφασμα FibreGuard Outdoor με αντιμικροβιακές ιδιότητες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα έπιπλα κήπου σας δεν κρύβουν μούχλα ή ακόμα και μανιτάρια! Επιπλέον, τα αντιμικροβιακά υφάσματα εξωτερικού χώρου FibreGuard Outdoor αντιστέκονται στις δυσάρεστες οσμές που μπορούν να αναπτυχθούν συνήθως σε περιβάλλον με υγρασία.

 

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τα ανθεκτικά στους λεκέδες υφάσματα εξωτερικού χώρου κάνουν ακόμα πιο ξέγνοιαστη την υπαίθρια ζωή τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να ανησυχείτε για το πώς να καθαρίσετε τη μούχλα από τα έπιπλα της βεράντας σας.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε αν υπάρχουν κοριοί ή άλλα δυσάρεστα έντομα που σέρνονται στα μαξιλάρια των επίπλων της αυλής σας. Τέλος, όταν οι εποχές αρχίζουν να αλλάζουν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον καθαρισμό ή την αποθήκευση των μαξιλαριών των καθισμάτων του κήπου σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα καλύτερα υφάσματα για εξωτερική χρήση, λοιπόν, είναι αυτά που συντηρούνται εύκολα και με ανθεκτικότητα στους λεκέδες – όπως είναι τα υφάσματα FibreGuard Outdoor

Οι stain free ιδιότητες της FibreGuard δεν γίνονται προσθέτοντας ένα απλό προστατευτικό φιλμ αλλά ενσωματώνονται στην ίνα κατά τη διαδικασία κατασκευής τους, και αυτό φυσικά περιλαμβάνει τα υφάσματα εξωτερικού χώρου FibreGuard Outdoor.

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται δευτερεύουσα μετεπεξεργασία (όπως πχ κάποιο ειδικό σπρέι). Αυτό αφαιρεί την επιπλέον δουλειά και τις( ανησυχίες από τα χέρια σας), ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την υπέροχη και ηλιόλουστη ύπαιθρο. Οι λεκέδες και η βρωμιά στα υφάσματα FibreGuard Outdoor αφαιρούνται πανεύκολα. Τα αντηλιακά και τα λάδια μπορούν εύκολα να καθαριστούν με τα ίδια τέσσερα βήματα που θα χρησιμοποιούσατε για να καθαρίσετε όλα τα υφάσματα FibreGuard.

Δείτε πως εδώ >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOLUTION-DYED ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ορισμένα χρώματα είναι πιο ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία από κάποια άλλα. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά εξαρτάται από τα είδη υφασμάτων στα οποία χρησιμοποιούνται τα χρώματα και πού τοποθετούνται τα εν λόγω υφάσματα. Επομένως, δεν συνιστάται να βασίζεστε μόνο στην επιλογή χρώματος όταν επιλέγετε υφάσματα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Πώς λοιπόν αντέχουν τα έπιπλα εξωτερικού χώρου στο υπεριώδες φως;

Εδώ λοιπόν είναι όπου ο όρος «solution-dyed» εισέρχεται στην αναζήτησή σας για το τέλειο ύφασμα επίπλωσης εξωτερικού χώρου. Ίσως να θυμάστε ότι στην εισαγωγή αναφέραμε ότι τα υφάσματα βαμμένα με διάλυμα είναι εξαιρετικά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά τι σημαίνει ακριβώς αυτός ο όρος; Όταν ένα ύφασμα βάφεται με διάλυμα, σημαίνει ότι η χρωματική βαφή προστίθεται κατά τη διάρκεια του υγρού σταδίου πριν από την ψύξη, και στη συνέχεια περιστρέφεται ώστε να γίνει νήμα. Στην ουσία, επομένως, το χρώμα είναι κλειδωμένο στο ύφασμα σε σημείο που να αποτελεί μέρος των πραγματικών ινών που παράγονται.

Ο solution-dyed πολυεστέρας είναι υπέροχος για χρήση σε εξωτερικό χώρο, επειδή έχει εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία, στον ήλιο και δεν φθείρετεαι. Θα χαρείτε να ακούσετε ότι τα βαμμένα με διάλυμα υφάσματα είναι πολύ καλύτερα και για το περιβάλλον, καθώς παράγονται λιγότερα απόβλητα νερού κατά την παραγωγή τους.

Η εύρεση υφασμάτων από νήμα πολυολεφίνης είναι μια άλλη έξυπνη λύση όταν αναζητάτε υφάσματα εξωτερικού χώρου. Τα υφάσματα FibreGuard Outdoor είναι κατασκευασμένα από νήμα πολυολεφίνης βαμμένα με διάλυμα, καθιστώντας τα πολύ ανθεκτικά και με χρώμα που αντέχει στις δύσκολες συνθήκες του εξωτερικού χώρου. Και επειδή είναι υφάσματα FibreGuard, καθαρίζονται πανεύκολα. Η FibreGuard χρησιμοποιεί νήματα πολυολεφίνης βαμμένα με διάλυμα με πλούσια ποικιλία υφαντών, υφών, χρωμάτων αλλά και εκτυπώσεων, καθιστώντας τα ιδανικά για εσωτερικούς και εξωτερικούς τόνους που δίνουν χρώμα εκεί που το χρειάζεστε περισσότερο.

 

ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Όλα αυτά τα δομικά ζητήματα που αναφέραμε είναι πολύ σημαντικά όταν ψάχνετε για υφάσματα επίπλων εξωτερικού χώρου, αλλά όταν λαμβάνετε την τελική σας απόφαση, το σχέδιο και η υφή παίζει τον βασικό ρόλο. Ειλικρινά, τα καλύτερα υφάσματα εξωτερικού χώρου είναι αυτά που αποδίδουν όπως θα έπρεπε και ταιριάζουν παράλληλα με το προσωπικό σας στυλ και τους στόχους διακόσμησης για τον εν λόγω χώρο.

Το καλύτερα κατασκευασμένο ύφασμα σε ολόκληρο τον κόσμο δεν αξίζει τίποτα, αν δεν φαίνεται στο μάτι του χρήστη όμορφο ή αν το αισθάνεται σκληρό και άβολο.

Αυτός είναι ο λόγος που τα υφάσματα FibreGuard Outdoor ξεχωρίζουν στον κόσμο των επίπλων εξωτερικού χώρου.

Είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τα κορυφαία πρότυπα της αγοράς με όλους τους σωστούς τρόπους: αποδίδουν τέλεια ενάντια στις δύσκολες συνθήκες εξωτερικού χώρου, τις ακτίνες UV και την ανάπτυξη βακτηριδίων ή μούχλας.

Η ιδιότητα που κάνει τα υφάσματα FibreGuard Outdoor να αλλάζουν το παιχνίδι των outdoor υφασμάτων είναι ότι είναι εξίσου απαλά και ελκυστικά με τα υφάσματα εσωτερικού χώρου. Σχεδιασμένα από μια ομάδα δημιουργών με γνώσεις των τάσεων κάθε εποχής, στα υφάσματα FibreGuard υπάρχει ένα χρώμα και ένα στυλ που ταιριάζει σε κάθε project εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού.

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να αποκτήσουν τα καθιστικά που έχετε στην ύπαιθρο, το προσωπικό σας στυλ. Ήρθε η ώρα να νιώσετε τη διαφορά.

Δείτε τα υφάσματα εξωτερικού χώρου της Accordo στους παρακάτω συνδέσμους

Νέες συλλογές >

Όλες οι συλλογές >