Όταν σκεφτόμαστε τις καρέκλες Eames, την Le Corbusier LC2 ή την Jacobsen's Egg, όλες αυτές είναι διάσημα έπιπλα που θεωρήθηκαν επαναστατικά επειδή διέθεταν πρωτοποριακό σχεδιασμό και νέα τεχνολογία. Η κατασκευή επίπλων δεν είναι ποτέ στάσιμη και έχει δημιουργήσει εμβληματικά σχέδια που αντανακλούν τις νέες ανακαλύψεις και τα νέα υλικά της εποχής τους.

Στην ψηφιακή εποχή, η κατασκευή επίπλων συνεχίζει να εξελίσσεται. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε και τόσα πολλά να εξερευνήσουμε σχετικά με την τεχνολογία, που μπορούν να κάνουν τα σχέδια και τα προϊόντα μοναδικά για τον κάθε πελάτη. Οι σχεδιαστές έχουν πληθώρα υλικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και πολλοί επικεντρώνονται στην καινοτομία καθώς και στη βιωσιμότητα.

Η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας και η μεγαλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες στο Διαδίκτυο οδηγεί στην αλλαγή όλο και πιο γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει στη βιομηχανία επίπλων με την τεχνολογία να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και πωλούνται τα έπιπλα.

 

 

Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Στην κατασκευή επίπλων, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στα πρώτα στάδια της χρήσης για το σχεδιασμό. Οι αλγόριθμοι που προκύπτουν μέσω της μηχανικής μάθησης λαμβάνουν υπόψη προκαθορισμένες παραμέτρους, δεδομένα που περιλαμβάνουν εργονομία και μοτίβα χρήσης και στη συνέχεια εξάγουν χιλιάδες επαναλήψεις για να λάβουν την καλύτερη λύση. Ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Philippe Starck έχει ήδη δημιουργήσει μια καρέκλα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και το σχέδιο ονομάζεται όπως αρμόζει «A.I.»

 

 

3D Εκτύπωση

Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές επίπλων αρχίζουν και βλέπουν τα οφέλη της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη κατασκευή εξαρτημάτων ή ακόμα και για το πλαίσιο ενός επίπλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ήδη για την εκτύπωση πλήρως διαμορφωμένων καρεκλών. Η τρισδιάστατη εκτύπωση ανοίγει ευκαιρίες για βιώσιμη παραγωγή με τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού και σημαίνει επίσης ότι ένα σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί σε μια χώρα και να εκτυπωθεί σε μια άλλη, καταργώντας έτσι τα εμπόδια πρόσβασης. Αν και η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν είναι ακόμη σε βιομηχανική κλίμακα, τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας γίνονται γρήγορα πραγματικότητα.

 

 

Ψηφιακά Υφάσματα

Η τεχνολογία της Twinbru είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει θετικά τη βιομηχανία κατασκευής επίπλων. Συγκεκριμένα, τα ψηφιακά υφάσματα προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα για τον μελλοντικό σχεδιαστή επίπλων που θέλει να αποκτήσει ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα.

§ Ψηφιακό πρωτότυπο – Με τα ψηφιακά υφάσματα, είναι δυνατό να δείτε ένα τελικό σχέδιο ή προϊόν με το ακριβές ύφασμα ή πολλές επιλογές υφασμάτων για να καθορίσετε εσείς τις καλύτερες επιλογές για ταπετσάρισμα. Κατασκευάζοντας το πρωτότυπο ψηφιακά, υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους και το πρωτότυπο εμφανίζεται στις σωστές διαστάσεις, αναλογίες και μπορεί να προβληθεί από κάθε γωνία, αλλά και υπό διαφορετικό φωτισμό.

§ Ο χαρακτήρας του υφάσματος – Αντί να περιμένετε ένα δείγμα υφάσματος, τα ψηφιακά υφάσματα δείχνουν το πραγματικό χρώμα και την υφή του υφάσματος, ώστε να έχετε μια ρεαλιστική αναπαράσταση του πώς θα φαίνεται και πώς θα είναι η υφή του υφάσματος πριν αγγίξετε το φυσικό δείγμα.

§ Πρόσβαση σε μια εκτενή βιβλιοθήκη – Μη χάνετε χρόνο ψάχνοντας ή κυνηγώντας υφάσματα όταν η εκτεταμένη βιβλιοθήκη υφασμάτων της Twinbru σάς δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα μοτίβων, υφών και χρωμάτων για να διαλέξετε.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα…

 

 

Επαυξημένη πραγματικότητα

Με βάση τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών υφασμάτων, η επαυξημένη πραγματικότητα προσφέρει μια ματιά στα αντικείμενα ενός χώρου με τη καλύτερη δυνατή αίσθηση του χρώματος και της κλίμακας. Αρκετές εταιρείες αρχίζουν να επενδύουν σε αυτήν την τεχνολογία για να δώσουν στους πελάτες μια ρεαλιστική απεικόνιση των επίπλων στο περιβάλλον του σπιτιού τους ή απλώς να μπορούν να δουν το προϊόν πιο προσεκτικά σαν να ήταν παρόν μπροστά στα μάτια τους, ακόμα κι αν πρόκειται για τρισδιάστατη απεικόνιση. Με την επαυξημένη πραγματικότητα, οι πιθανοί πελάτες μπορούν επίσης να αλλάξουν γρήγορα και εύκολα το επιλεγμένο ύφασμα αλλά και να δουν την υφή του.

 

 

Επανάσταση

Αν και σύντομα θα έχουμε να κάνουμε και με καναπέδες με ενσωματωμένους φορτιστές ασύρματης φόρτισης ή πλήρη σύνδεση στο διαδίκτυο, η βασική ανάγκη για εξαιρετικά ένα λειτουργικό και όμορφο σχεδιασμό θα παραμένει πάντα. Η ζήτηση είναι μεγάλη για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό και επίσης διαφοροποιημένο από τις μυριάδες διαθέσιμες επιλογές. Επομένως, κάθε πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις είναι ευπρόσδεκτο στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.