Η «βαρβαρότητα» ήταν πάντα ένα διχαστικό θέμα. Αυτό το αυστηρό αρχιτεκτονικό στυλ που χαρακτηρίζεται από γεωμετρικές μορφές σκυροδέματος έχει τους παθιασμένους υποστηρικτές του και τους εξίσου ηχηρούς αντιπάλους του. Χωρίς πολλά ενδιάμεσα!

Προερχόμενη από τον γαλλικό όρο για το ακατέργαστο σκυρόδεμα - «béton brut» - η μπρουταλιστική αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε στη μεταπολεμική Βρετανία σε μια εποχή που η λειτουργικότητα και η καθαρότητα του σχεδιασμού γιορτάζονταν. Το λειτουργικό στυλ της βαρβαρότητας γίνεται τώρα γνωστό στους εσωτερικούς χώρους. Σκεφτείτε πολλά συγκεκριμένα, οργανικά σχήματα και μια περιορισμένη χρωματική παλέτα.

Εδώ, ρίχνουμε μια ματιά στην τάση των οργανικών μπρουταλιστικών εσωτερικών χώρων και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τη ζωντανέψετε με τη βοήθεια των υφασμάτων υψηλής απόδοσης της FibreGuard.

                                                                                                               

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΥΘΕΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ BRUTALIST INTERIORS;

Πήρε το όνομά του από το μπρουταλιστικό αρχιτεκτονικό κίνημα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950, η τάση για οργανικούς μπρουταλιστικούς εσωτερικούς χώρους βλέπει τη χρήση βιομηχανικών υλικών όπως το σκυρόδεμα, ο χάλυβας και το γυαλί, μαλακώνοντας με τη χρήση φυσικών υφών.

Το μεταπολεμικό σχεδιαστικό ήθος του μπρουταλισμού οδήγησε στην κατασκευή τολμηρών, μελαγχολικών κατασκευών από σκυρόδεμα με συμπαγή, γεωμετρικά σχήματα και εκτεθειμένα δομικά στοιχεία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τον πύργο Trellick και το Εθνικό Θέατρο στο Λονδίνο, καθώς και τη βιβλιοθήκη Geisel στην Καλιφόρνια και το 

Δημαρχείο της Βοστώνης. Αυτό το έντονο αρχιτεκτονικό στυλ ήταν, και συνεχίζει να είναι, αμφιλεγόμενο. Εκεί που κάποιοι αντιλαμβάνονται το μεγαλείο και το μεγαλείο σε αυτές τις μονολιθικές συγκεκριμένες μορφές, άλλοι βλέπουν μόνο την ασχήμια.

Η τρέχουσα επανερμηνεία του μπρουταλισμού βασίζεται στις αρχικές μπρουταλιστικές αρχές της καθαρότητας και της λειτουργικότητας για να δημιουργήσει ένα κομψό, βελτιωμένο εσωτερικό με μια ευπρόσδεκτη αίσθηση απλότητας. Μια παλέτα από γκρι, καφέ και μπεζ έρχεται στο προσκήνιο, μαζί με οργανικά σχήματα και φυσικά υλικά σε αντίθεση όπως το ξύλο, το δέρμα και το λινό.

«Υπάρχει μια καθαρότητα και απλότητα σε αυτό. Ίσως είναι η εκτίμηση για σκηνοθετημένες φόρμες σε αντιπαράθεση με πρώτες ύλες ή η επιθυμία για κάτι που αισθάνεται στερεό και γειωμένο. Το Brutalism τιμά τη διαδικασία του σχεδιασμού εκθέτοντας την ίδια την κατασκευή του και νομίζω ότι υπάρχει κάτι συναρπαστικό και ανατρεπτικό σε αυτό." – Αμερικανός στυλίστας εσωτερικών χώρων Colin King

                                                                                                                                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΝΑ ΕΠΙΠΛΑ ΜΕ ΥΦΑΝΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΔΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ, ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ FIBREGUARD.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΜΠΡΟΥΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο κίνδυνος με ένα εσωτερικό που επηρεάζεται από τη βαρβαρότητα είναι ότι ο χώρος μπορεί να φαίνεται κρύος και αφιλόξενος λόγω των βιομηχανικών υλικών και των αυστηρών ευθειών γραμμών του. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, είναι σημαντικό να εισαγάγετε φυσικά υλικά και γήινους τόνους για να μαλακώσετε τον χώρο και να τον αποτρέψετε από το να αισθάνεται πολύ έντονος.

Η προσθήκη άφθονου φυσικού πράσινου σε έναν χώρο θα χρησιμεύσει για να μετριάσει τα κτηνώδη στοιχεία του σκυροδέματος, της πέτρας και του τούβλου. Και μια παλέτα απαλών πράσινων και καφέ θα σας βοηθήσει να ζεστάνετε ένα κυρίως γκρι θεμέλιο.

Η ενσωμάτωση οργανικών μορφών είναι επίσης ένα βασικό μέρος του καρφώματος της οργανικής μπρουταλιστικής εμφάνισης. Τα στρογγυλεμένα, χαμηλά έπιπλα με υφαντό ύφασμα με υφή είναι μια εξαιρετική επιλογή εδώ, όπως και τα καμπύλα γλυπτά, αξεσουάρ και έργα τέχνης.

"Σε σύγκριση με το παρελθόν, το νέο μπρουταλιστικό στυλ μεταφέρει μια πιο ήπια προσέγγιση που ενσωματώνει φυσικά στοιχεία όπως ξύλο, πέτρες, φυτά και βιώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα μια πιο ζεστή και φιλόξενη αισθητική." – Ιταλός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Giampiero Tagliaferri


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ FIBREGUARD

Τα πολυτελώς μαλακά υφάσματα της FibreGuard είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε το στοιχείο υφής που είναι εγγενές στην εμφάνιση οργανικού μπρουταλισμού. Μαζί με την οπτικά ευχάριστη εμφάνισή τους, τα «φιλικά προς τη ζωή» υφάσματα μας είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και εξαιρετικά ανθεκτικά, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολα νοικοκυριά.

Χάρη στην τεχνολογία Stain Free, τα υφάσματα FibreGuard μπορούν να απωθήσουν ουσίες όπως ο καφές, το κρασί και η κέτσαπ. Τυχόν διαρροές μπορούν εύκολα να σκουπιστούν με νερό και - εάν είναι απαραίτητο - ένα απλό τρίψιμο με μια ράβδο οικιακού σαπουνιού.

Τα υφάσματά μας είναι επίσης ανθεκτικά στην τριβή, το σχίσιμο και το ξεθώριασμα. Αυτή η ανθεκτικότητα σημαίνει ότι αποδίδουν καλά σε μπρουταλιστικά περιβάλλοντα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα σε τραχιές επιφάνειες από σκυρόδεμα ή πέτρα.

Διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα υφών, τόνων και μοτίβων, τα υφάσματα FibreGuard προσφέρουν πολλές επιλογές. Από περίπλοκα υφαντά ζακάρ μέχρι πολυτελή βελούδα. Τα υφάσματα FibreGuard υψηλής απόδοσης διατίθενται σε όλα τα φινιρίσματα και χρώματα που μπορεί να χρειαστείτε για το έργο εσωτερικών χώρων σας.

                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ FIBREGUARD ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΠΑΛΟ Κ ΗΡΕΜΟ ΥΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΜΠΡΟΥΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΑΣ

Συνοψίζοντας, τα πολυτελή υφάσματα του FibreGuard σας επιτρέπουν να φέρετε την απαραίτητη απαλότητα στο μπρουταλιστικό εσωτερικό σας. Ανθεκτικά στους λεκέδες και εύκολα στον καθαρισμό, τα υφάσματα FibreGuard είναι η φυσική επιλογή για εμπορικές και συμβατικές ρυθμίσεις, καθώς και για εσωτερικούς χώρους κατοικιών.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να ενσωματώσετε τα υφάσματα FibreGuard στο επόμενο έργο σας; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.