7 συμβουλές από την Accordo.

 

Εξερευνήστε τη συλλογή μας σε καλύμματα για το κρεβάτι σας, που θα φέρουν άνεση και χαρά στο σπίτι σας κατά την περίοδο των γιορτών. Η Accordo σας προσφέρει μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα σεντόνια, τα ριχτάρια, τα καλύμματα σας όλο το χρόνο.

 

1. Μουλιάστε τα ρούχα σας πριν την πρώτη χρήση

Για πιο απαλά και πιο απορροφητικά ρούχα, μουλιάστε τα όλη τη νύχτα σε κρύο νερό. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι παρατείνει τη λάμψη των χρωμάτων.

 

2. Πλένετε τα σετ των σεντονιών – καλυμμάτων μαζί

Κάθε ύφασμα θα διατηρήσει την ίδια όψη και έπειτα από καιρό θα φαίνεται πιο αρμονικό σε ένα κρεβάτι καθώς πλένεται μαζί με το υπόλοιπο σετ. Ιδανικά αν το καλοσκεφτείτε, θα πρέπει να πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα από μέσα προς τα έξω. Αν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί λίγο δύσκολο, τελικά όμως διευκολύνει την τοποθέτηση της παπλωματοθήκης, η οποία είναι ήδη ανάποδα.

 

3. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα που αναγράφει τους τρόπους πλύσης

Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία πλύσης στην ποιότητα των ρούχων. Τα ρούχα που πλένονται σε λάθος θερμοκρασία θα καταστραφούν σίγουρα πιο γρήγορα.

 

4. Ξεχωρίστε τα υφάσματα

Η ταξινόμηση ανάλογα με το χρώμα αποτρέπει το ξεθώριασμα των υφασμάτων. Η ταξινόμηση ανάλογα με το υλικό αποτρέπει την ανάμειξη των τεχνητών ινών με τις φυσικές ίνες. Συνιστάται να πλένετε χωριστά τα ρούχα με αξεσουάρ που μπορεί να καταστρέψουν τις πιο εύθραυστες ίνες: φερμουάρ, βέλκρο, γάντζους, σουτιέν κ.λπ. Για άλλη μια φορά, αυτές οι μικρές προφυλάξεις θα σας επιτρέψουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων σας.

 

5. Αντιμετωπίστε τους λεκέδες

Η χρήση ενός φυσικού καθαριστικού λεκέδων πριν από το πλύσιμο αυξάνει τις πιθανότητες αφαίρεσης του λεκέ. Ένας πλυμένος και σιδερωμένος λεκές θα μείνει σίγουρα ανεξίτηλος.

 

6. Το ιδανικό στέγνωμα

Στεγνώστε σε εξωτερικούς χώρους όποτε είναι δυνατόν. Αυτό φυσικά θα δώσει στα λευκά είδη μια φρέσκια μυρωδιά, ειδικά στα τραπεζομάντιλα και τα σκεπάσματα του κρεβατιού. Το στεγνωτήριο συστήνεται για όλα τα πανάκια, τα οποία θα βγουν πολύ πιο απαλά και λεία.

 

7. Μινιμαλιστικό σιδέρωμα

Μην αφήνετε τα υφάσματά σας να στεγνώσουν για μεγάλο διάστημα διαφορετικά η αίσθηση θα θυμίζει περισσότερο ένα χαρτόνι. Εάν είναι δυνατόν, σιδερώστε τα όταν είναι ακόμα λίγο νωπά, καθώς αυτό θα κάνει τη δουλειά του σιδερώματος πιο εύκολη. Το πιο αποτελεσματικό μυστικό είναι να κρεμάτε τα πλυμένα, που αν γίνει σωστά θα σας απαλλάξει από κάθε σιδέρωμα.