Η εύρεση τρόπων για να αγκαλιάσουμε πιο βιώσιμα προϊόντα έχει γίνει όλο και πιο σημαντική στον σημερινό κόσμο που αντιμετωπίζει κλιματικές προκλήσεις. Αλλά μπορεί ο «υπεύθυνος, βιώσιμος σχεδιασμός» να ισοδυναμεί με «πολυτέλεια»;

Στη FibreGuard, πιστεύουμε ότι η αληθινή πολυτέλεια δεν είναι παροδική και δεν πρέπει ποτέ να είναι. Αλλά πώς μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις δύο πτυχές σε ένα προϊόν ταπετσαρίας; Σήμερα εξετάζουμε ταπετσαρίες από ανακυκλωμένα νήματα – μπορούν να είναι εξίσου μαλακά ή ανθεκτικά με τα «παρθένα» νήματα; Ας το ανακαλύψουμε.

 

Τι είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμός;

Μπορεί να νομίζετε ότι η βιωσιμότητα στα υφάσματα επικεντρώνεται περισσότερο στο να κάνουμε λιγότερα πράγματα και να κόβουμε περισσότερα πράγματα. Αυτό όμως δεν είναι όλη η εικόνα: οι σχεδιαστές προϊόντων έχουν πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουν, όχι λιγότερη. Πώς; Μαθαίνουμε και ερευνούμε συνεχώς για να φτιάξουμε τα ίδια υφάσματα FibreGuard, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον υπεύθυνο σχεδιασμό.

Αλλά τι είναι αυτό ακριβώς;

Ο υπεύθυνος σχεδιασμός σημαίνει τη δημιουργία προϊόντων που λαμβάνουν υπόψη την ευημερία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και της οικονομίας. Επικεντρώνεται στη λήψη ηθικών επιλογών και στη διασφάλιση ότι τα τελικά προϊόντα είναι περιεκτικά και βιώσιμα.

 

Επιλέγοντας τα σωστά υφάσματα ταπετσαρίας για ανθεκτικότητα και πολυτέλεια

Η ομάδα σχεδιασμού προϊόντων μας πρέπει να εξετάσει πολλαπλά σημεία επιπτώσεων στη δουλειά τους – και η ιχνηλασιμότητα και οι βιώσιμες πιστοποιήσεις είναι μέρος αυτού. Το ίδιο ισχύει και για την ανθεκτικότητα: δεν έχει νόημα να αγοράζετε την καλύτερη υπεύθυνα σχεδιασμένη ταπετσαρία αν πρόκειται να διαλυθεί μετά από λίγους μήνες. Γι’ αυτό οι συλλογές μας υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμών υφασμάτων για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις όλων αυτών των σημείων επαφής.

Το μέλλον μπορεί να είναι ζεστό, φιλόξενο, άνετο. Το μέλλον μπορεί να είναι φιλικό προς τα παιδιά, τους αδέξιους και τα κατοικίδια. Ανυπομονούμε για ένα μέλλον που μπορεί να διατηρήσει τη ζωή.

Ποια άλλα οικολογικά σήματα πρέπει να προσέχετε; Ας δούμε ένα εξαιρετικό: το GRS.

 

 

Τι είναι το Global Recycled Standard;

Όταν πρόκειται για την επιλογή πιο βιώσιμων υφασμάτων ταπετσαρίας, το Global Recycled Standard (GRS) είναι μια κρίσιμη πιστοποίηση που πρέπει να αναζητήσετε.

Το GRS ορίζει απαιτήσεις για ανακυκλωμένα υλικά και διασφαλίζει ότι τα προϊόντα προέρχονται και κατασκευάζονται υπεύθυνα. Όλα τα προϊόντα που πληρούν αυτό το πρότυπο πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Βοηθά στη μείωση της ζήτησης για «παρθένα» υλικά όπως το πετρέλαιο, το νερό και την ενέργεια, τα οποία παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στην παραγωγή υφασμάτων.

Επιπλέον, η πιστοποίηση GRS διασφαλίζει ότι οι διαδικασίες παραγωγής υφασμάτων που εμπλέκονται τηρούν αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια. Ελέγχεται ετησίως από τρίτο μέρος, μέσω ενός αυστηρού συνόλου κριτηρίων.

Η από άκρη σε άκρη ιχνηλασιμότητα που προσφέρουν τέτοιες πιστοποιήσεις είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του υπεύθυνου σχεδιασμού. Χρησιμοποιούμε αυτήν την ετικέτα για να αποδείξουμε ότι τα υφάσματά μας είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από τους πελάτες.

Τονίζουμε στους πελάτες μας να ελέγχουν την ετικέτα κάθε συλλογής – ενώ πολλές από τις νέες συλλογές μας είναι πιστοποιημένες με GRS, δεν είναι όλες (ακόμα!).

 

 

Υφάσματα ταπετσαρίας FibreGuard: θα νιώσετε τη διαφορά

Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη διαβίωση αφορά τη δημιουργία άνετων χώρων που φέρνουν χαρά, παρά χώρων που απλώς φαίνονται ωραίοι στο Instagram.

Αφορά την οικοδόμηση σχέσεων με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και θέλουν να μοιραστούν το πάθος τους με άλλους. Αφορά τη λήψη συνειδητών αποφάσεων για το πώς ζείτε και τι αγοράζετε. Και αφορά την εύρεση τρόπων να απολαμβάνετε τη ζωή χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα ή να θυσιάζετε την άνεση.

Γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στην πολυτελή απαλότητα όταν σχεδιάζουμε τις συλλογές υψηλής απόδοσης ταπετσαρίας μας. Ναι, ακόμη και τις φιλικές προς το περιβάλλον συλλογές μας. Θέλουμε να νιώθετε όσο το δυνατόν πιο άνετα όταν χαλαρώνετε σε οποιοδήποτε από τα κομμάτια ταπετσαρίας μας, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά και τεχνικές για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα διαρκέσει για χρόνια.

Η βιώσιμη άνεση είναι τρόπος ζωής

Η δημιουργία πολυτελών χώρων διαβίωσης μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν ένα δύσκολο έργο. Υποστηρίζουμε ότι ένας τρόπος για να τους σχεδιάσετε είναι να αγκαλιάσετε την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Ελάτε σε αυτό το ταξίδι προς τη βιώσιμη άνεση και ζήστε τη χαρά των όμορφα λειτουργικών, φιλικών προς το περιβάλλον χώρων, τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών.