Εκτός από τη δημιουργία όμορφων, εύχρηστων υφασμάτων για το σπίτι, τον χώρο εργασίας και τα δωμάτια ξενοδοχείων και χώρων αναψυχής, είμαστε επίσης βαθιά αφοσιωμένοι στις αρχές ενός βιώσιμου σχεδιασμού. Για αρκετό καιρό τώρα, έχουμε διασφαλίσει ότι τα περισσότερα υφάσματά μας συμμορφώνονται με αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα σχετικά με την παραγωγή, τη βιωσιμότητα και την οικολογία.

Είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε νέες συλλογές υφασμάτων στη γκάμα μας που περιέχουν τόσο Global Recycled Standard (GRS) polyester όσο και Organic Content Standard (OCS) cotton

Φροντίζουμε για εσάς ότι τα υφάσματα που επιλέγετε είναι βιώσιμα και παράγονται σύμφωνα με αυστηρά ελεγχόμενες οργανικές πρακτικές.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ORGANIC CONTENT STANDARD?

Το βιολογικό βαμβάκι είναι ένας τύπος ινών που παράγεται σύμφωνα με αυστηρά βιολογικά γεωργικά πρότυπα που προστατεύουν την υγεία του εδάφους, των οικοσυστημάτων αλλά και των ανθρώπων. Δεν επιτρέπονται τεχνητές χημικές ουσίες ή ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί) σύμφωνα με τις οργανικές κατευθυντήριες γραμμές και αντ ‘αυτού γίνονται φυσικές διεργασίες που ωφελούν το περιβάλλον.

Ο στόχος του διεθνούς Organic Content Standard είναι να αυξήσει την αφομοίωση της βιολογικής γεωργίας και να παρέχει στις εταιρείες ένα εργαλείο με το οποίο να μπορούν εύκολα να επαληθεύσουν τη βιολογική φύση των συστατικών των προϊόντων τους. Η FibreGuard είναι περήφανη που λανσάρει νέες συλλογές υφασμάτων που περιέχουν οργανικό βαμβάκι.

Αυτά είναι τα δύο ειδικά standards στα οποία εργαζόμαστε επί του παρόντος:

OCS 100: Πιστοποιεί προϊόντα κατασκευασμένα με 100% οργανικές ίνες που έχουν παρακολουθηθεί μέσω της αλυσίδας παραγωγής και διαχωρίζονται για να αποφευχθεί η ανάμειξη με άλλες ίνες.

OCS Blended: Ισχύει για όλα τα υφάσματα που περιέχουν τουλάχιστον 5% οργανικό βαμβάκι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μείγματα που περιέχουν οποιαδήποτε ίνα, συμπεριλαμβανομένου του συμβατικού βαμβακιού.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ;

Όσο περνάει ο καιρός, αναγνωρίζουμε όλο και περισσότερο τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι ανησυχίες σχετικά με την αειφορία και το αντίκτυπο των πλαστικών έχουν οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για οικολογικά υφάσματα που εξακολουθούν να προσφέρουν τόσο απόδοση όσο και ανθεκτικότητα.

Η επιλογή πιστοποιημένου οργανικού βαμβακιού σάς διαβεβαιώνει για την προέλευση του υφάσματος σας και αν το ύφασμα πληροί τα αυστηρά κριτήρια του Organic Content Standard.

Δεν είναι απλά βιολογικό. Είναι πιστοποιημένο βιολογικό.

ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ STANDARD 100 ΑΠΟ ΤΗΝ OEKO-TEX®

Ενώ σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την προσφορά μιας ευρύτερης ποικιλίας οργανικών υφασμάτων, παραμένουμε επίσης αφοσιωμένοι στην παραγωγή των υφασμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, όπως αντικατοπτρίζεται στο πιστοποιητικό STANDARD 100 της OEKO-TEX®.

Αυτό το πιστοποιητικό δείχνει ότι ένα ύφασμα πληροί ένα αυστηρό σύνολο περιβαλλοντικών κριτηρίων που υπερβαίνουν πολύ τις απαραίτητες νομικές απαιτήσεις.

Όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής μας, η πιστοποίηση STANDARD 100 από την OEKO-TEX® σημαίνει ότι η χρήση χημικών παρακολουθείται στενά και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις περιορίζονται στο ελάχιστο. Δεν απελευθερώνονται επιβλαβείς χημικές ουσίες από τα υφάσματα μας – είτε μέσω φθοράς ή πλύσης – και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλα τα υφάσματα μας είναι απολύτως ασφαλή για επαφή με το δέρμα.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Στη FibreGuard ακολουθούμε απόλυτα μια προσέγγιση που εστιάζει στο μέλλον για τον αειφόρο σχεδιασμό. Όχι μόνο θέτουμε την ασφάλεια των καταναλωτών και την περιβαλλοντική ευθύνη στο επίκεντρο των διαδικασιών παραγωγής μας, αλλά δεσμευόμαστε επίσης να φροντίζουμε τον πλανήτη που ζούμε εμείς σήμερα, καθώς και αυτόν που τα παιδιά μας θα κατοικήσουν στις επόμενες γενιές.

Η υιοθέτηση περιβαλλοντικών μέτρων όπως η μείωση της χρήσης χημικών, της ενέργειας και του νερου βασίζονται ουσιαστικά στον σεβασμό μας για τον φυσικό κόσμο. Επιλέγοντας ένα ύφασμα FibreGuard επιλέγετε να δημιουργήσετε έναν πιο φιλόξενο, πιο πράσινο πλανήτη.

Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στο ταξίδι μας προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο.