Ως καταναλωτές, συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο τη σημασία της βιωσιμότητας. Σήμερα απαντάμε σε ένα θέμα που φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε όλες τις συζητήσεις: Χημικά που διαρκούν για πάντα (forever chemicals).

Τα υφάσματα επίπλωσης της FibreGuard είναι εντελώς απαλλαγμένα από χημικά που διαρκούν για πάντα.

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε ποιες είναι αυτές οι χημικές ουσίες και πώς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα προϊόντα μας είναι απαλλαγμένα από αυτές.

 

ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ FIBREGUARD ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ PFAS/PFCS ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Στη FibreGuard, η ασφάλεια των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Γι' αυτό όλα τα υφάσματα ταπετσαρίας μας είναι απαλλαγμένα από υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες αλκυλικές ουσίες (PFAS/PFCs): αλλιώς γνωστά ως «forever chemicals». Επιλέγοντας τη FibreGuard, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι τα υφάσματα μας είναι απαλλαγμένα από κινδύνους που σχετίζονται με χημικές ουσίες όπως αυτές.

Το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα FibreGuard είναι απαλλαγμένα από αυτές τις επικίνδυνες χημικές ουσίες συνδέεται στενά με την πιστοποίησή μας STANDARD 100.

Ας ανακαλύψουμε το γιατί.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ STANDARD 100 BY OEKO-TEX®

Όλες οι συλλογές FibreGuard έχουν λάβει την πιστοποίηση STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Πρόκειται για ένα ευρέως αναγνωρισμένο πρόγραμμα δοκιμών και πιστοποίησης που, μέσω ολοκληρωμένων εργαστηριακών δοκιμών, είτε απαγορεύει είτε ελέγχει αυστηρά τη χρήση δυνητικά επικίνδυνων ουσιών στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Γενικά, οι αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τα υπολείμματα σε κλωστοϋφαντουργικά υλικά όχι μόνο έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της ευημερίας τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι οριακές τιμές που ορίζονται από το STANDARD 100 ξεπερνούν τόσο τα εθνικά όσο και τα διεθνή πρότυπα. Κατά συνέπεια, η πρωτοβουλία OEKO-TEX® έχει υιοθετήσει μια προορατική στάση στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών, επιδιώκοντας να πρωτοστατήσει αντί να βασίζεται αποκλειστικά στη νομοθεσία.

Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες μας;

Με λίγα λόγια, αυτή η πιστοποίηση για την ταπετσαρία FibreGuard είναι σημαντική γιατί αποτελεί ένδειξη ποιότητας, ασφάλειας, περιβαλλοντικής ευθύνης και συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα, τα οποία είναι όλα σημαντικοί παράγοντες τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Τα υφάσματα με πιστοποίηση STANDARD 100 by OEKO-TEX® ελέγχονται επίσης για εκπομπές Πτητικών Οργανικών Ενώσεων (VOC).

Επιπλέον, από το 2023, η OEKO-TEX® έχει εκδώσει γενική απαγόρευση για τη χρήση υπερφθοριωμένων και πολυφθοριωμένων αλκυλικών ουσιών (PFAS/PFC) σε υφάσματα, δέρματα και υποδήματα για τις πιστοποιήσεις STANDARD 100, LEATHER STANDARD και ECO PASSPORT.

 

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Ίσως έχετε μαντέψει μέχρι τώρα ότι η χρήση χημικών στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων εκτείνεται πολύ περισσότερο από τα τελικά φυσικά προϊόντα υφασμάτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργούμε σύμφωνα με ένα ευρύ φάσμα οικολογικών προτύπων που σχετίζονται με τα χημικά για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των υφασμάτων μας και τον ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η εργασία μας στη βιωσιμότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων εκτείνεται πέρα από τα φυσικά μας υφάσματα και στον τρόπο που λειτουργούμε ως επιχείρηση.

Ένα από αυτά τα πρότυπα είναι το REACH (Καταχώριση, Αξιολόγηση, Εξουσιοδότηση και Περιορισμός Χημικών Προϊόντων). Αυτός ο ευρωπαϊκός κανονισμός διασφαλίζει ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα πληρούν αυστηρές απαιτήσεις υγείας και περιβάλλοντος.

Διαθέτουμε επίσης ένα διεθνές πρότυπο για την περιβαλλοντική διαχείριση - το ISO 14001. Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούμε τη συμμόρφωση των χώρων παραγωγής των υφασμάτων μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν πρακτικά συστήματα ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε όλοι μαζί τις περιβαλλοντικές μας ευθύνες.

Λειτουργικά, διευθύνουμε την επιχείρησή μας με γνώμονα τη Διαχείριση Ποιότητας, η οποία αφορά όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ποιότητα, το Περιβάλλον, την Ασφάλεια και την Υγεία και την Ευημερία (QESH).

Τι είναι το QESH; Δείτε εδώ >

 

ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Είμαστε μια επιχείρηση που προσπαθεί να έχει περιβαλλοντική συνείδηση, κοινωνικά υπεύθυνη και οικονομικά βιώσιμη. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μέσω ενός συνδυασμού υψηλών προτύπων και βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς της εταιρείας μας. Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιούμε τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας στο έπακρο:

1.Ολοκληρωμένη κάλυψη βιωσιμότητας: Συνδυάζοντας πολλαπλά οικολογικά σήματα, αποδεικνύουμε την προσήλωσή μας σε ένα ευρύτερο φάσμα πτυχών βιωσιμότητας. Για παράδειγμα, ένα προϊόν που είναι πιστοποιημένο τόσο για οργανικά υλικά όσο και για τις πρακτικές 1SO 14001 επιδεικνύει δέσμευση για περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.

2.Συγκεκριμένες περιοχές εστίασης: Διαφορετικά οικολογικά σήματα μπορεί να έχουν συγκεκριμένη εστίαση, όπως εξοικονόμηση νερού ή μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα. Ο συνδυασμός αυτών των ετικετών μας βοηθά να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία σε διαφορετικούς τομείς βιωσιμότητας. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν ενημερωμένες επιλογές με βάση τις προτιμήσεις και τους στόχους τους για βιωσιμότητα.

3.Επαλήθευση από τρίτους: Τα οικολογικά σήματα παρέχουν ανεξάρτητη επαλήθευση των ισχυρισμών βιωσιμότητας ενός προϊόντος. Ο συνδυασμός πολλαπλών ετικετών από αξιόπιστους οργανισμούς πιστοποίησης προσθέτει αξιοπιστία στο συνολικό προφίλ βιωσιμότητας των υφασμάτων ταπετσαρίας της FibreGuard. Η παρουσία πολλαπλών οικολογικών σημάτων δείχνει πώς οι συλλογές μας έχουν υποβληθεί σε αυστηρή αξιολόγηση με βάση διάφορα κριτήρια βιωσιμότητας.

 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των υφασμάτων μας FibreGuard, δεν χρειάζεται να ψάξετε για χλωρίνη ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Στην πραγματικότητα, σας ζητάμε ρητά να μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή οποιοδήποτε είδος οικιακού καθαριστικού υφασμάτων σε υφάσματα FibreGuard.

Γιατί αυτό;

Μπορείτε να διατηρήσετε την ομορφιά των υφασμάτων ταπετσαρίας FibreGuard καθαρίζοντας τα με νερό και, εάν είναι απαραίτητο, μια λίγο ήπιο σαπούνι. Μπορείτε να απολαύσετε την ησυχία σας γνωρίζοντας ότι έχετε λάβει απτή περιβαλλοντική δράση χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού.

Ναι, είναι ένα μικρό βήμα, αλλά καθετί μικρό βοηθά!

 

ΟΛΑ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ FIBERGUARD ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Όσον αφορά τα υφάσματα ταπετσαρίας, η FibreGuard είναι η ξεκάθαρη επιλογή για τους καταναλωτές που προσέχουν την υγεία τους.

Τα υφάσματα μας είναι απαλλαγμένα από PFA και τα χημικά που διαρκούν για πάντα, διασφαλίζοντας ότι εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είστε ασφαλείς από πιθανή βλάβη. Με την πιστοποίηση STANDARD 100 by OEKO-TEX®, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι τα υφάσματα μας έχουν ελεγχθεί αυστηρά για ασφάλεια και μη τοξικότητα.

Προχωράμε πιο μακριά για να ανταποκριθούμε στα υψηλότερα οικολογικά πρότυπα, όπως το REACH και το ISO 14001, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή μας στη δημιουργία προϊόντων που είναι τόσο ασφαλή όσο και περιβαλλοντικά υπεύθυνα.

Είτε λοιπόν θέλετε να ανανεώσετε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας είτε είστε επαγγελματίας που εργάζεστε σε contract projects, τα υφάσματα ταπετσαρίας FibreGuard όχι μόνο θα ομορφύνουν το περιβάλλον σας αλλά και θα σας προσφέρουν ηρεμία.